Tyskland körde över Skottland i premiären

Värdnationen Tyskland inledde Fotbolls-EM 2024 på bästa sätt med att spela ut Skottland fullständigt i premiären. Slutresultatet blev 5-1, ett resultat som dessutom var i underkant.

Tyskland körde över Skottland

Tyskland inledde Fotbolls-EM 2024 med en imponerande 5-1 seger över Skottland, i öppningsmatchen för mästerskapet. Matchen spelades på Alliaz Arena i München inför  en publik som bjöd på en fantastisk stämning.

Tyskland tog en tidig ledning i första halvlek och hade hela 3-0 i halvtid. Skottland fick dessutom en spelare utvisad i slutskedet av halvleken, efter en ful kapning i straffområdet som gav Tyskland en straff, som Kai Havertz förvaltade till 3-0.

I den andra halvleken fortsatte Tyskland sin dominans. Och kunde inkassera ytterligare två mål. Skottland fick visserligen en reducering, till 1-4, men det var ett olyckligt självmål av en tysk försvarare. I övrigt bjöd inte Skottland på mycket motstånd eller heta chanser.

Tyskland har krattat manegen

Tyskland har nu inlett mästerskapet på bästa sätt och med denna seger i ryggen är det inte mycket som talar emot värdlandet i denna grupp. För Skottlands del så var resultatet en rejäl käftsmäll. Spelet var undermåligt, som bäst, och fortsätter det så här så är det inte mycket som talar för att de ska kunna ta sig vidare. Även om en seger mot Tyskland inte var att räkna med så finns det inte mycket att bygga vidare på.