Resultaten efter dag 2 i fotbolls-EM – favoriterna för dagen vann

Den andra EM-dagen bjöd på tre intressanta matcher i grupp A och grupp B.  Men utan skrällar när Spanien, Italien och Schweiz vann sina möten.

Grupp A: Schweiz tog initiativet

Grupp A bjöd på en intressant match mellan Ungern och Schweiz. Matchen som spelades på Cologne Stadium i Köln slutade med en 3-1 seger för Schweiz. Det var särskilt i första halvlek som Schweiz visade sin styrka, då man gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning, efter en oväntad svag insats av Ungern. Ungern lyckades reducera i andra halvlek. Men när Ungern låg på som mest för en kvittering då kunde Schweiz istället kontra in 3-1 målet, och ridå ned för Ungern,.

Resultatet innebär att Schweiz gör nu sällskap med Tyskland i toppen av gruppen.

Grupp B: Spanien vann över Kroatien

I grupp B såg vi Spanien och Kroatien mötas på Olympiastadion i Berlin. Spanien visade varför de ofta ses som favoriter i sådana turneringar genom att besegra Kroatien med klara 3-0. Detta trots att Kroatien varit det bättre laget, men som inte fick till avsluten i de avgörande lägena.

Senare under kvällen stod Italien mot Albanien på BVB Stadion i Dortmund. Italien gick, som väntat, segrande ur denna kamp med en 2-1 vinst. En match där Albanien tog ledningen redan efter 23 sekunder, efter slarv av Italien. Ett mål som är EM-historiens snabbaste.

Med dessa resultat hittar vi Spanien och Italien på topp i grupp B, med Kroatien och Albanien stående kvar utan poäng. Detta är vad många anser är ”dödens grupp” och mycket kan fortfarande hända.