Resultaten dag 3: första oavgjorda mötet efter en målfattig dag

Den 16 juni bjöd på spännande matcher i Fotbolls-EM 2024. Nederländerna besegrade Polen i grupp D. Därefter kryssade Danmark oväntat mot Slovenien i grupp C, o ch i samma grupp tog England en knapp seger över Serbien.

Grupp D

Dag 3 i fotbolls-EM inleddes i grupp D med ett möte där Polen ställdes mot Nederländerna i Volksparkstadion, Hamburg. I en match som slutade med en 2-1-seger till nederländarna. Polen tog ledningen tidigt, men Nederländerna lyckades kvittera innan halvtid och säkra segern sent i andra halvan. Med det resultatet toppar Nederländerna Grupp D med tre poäng, medan Polen står utan poäng och behöver få bättre resultat i kommande matcher för att ha chans på avancemang.

Grupp C

I Grupp C spelade Slovenien oavgjort 1-1 mot Danmark i Stuttgart Arena. Danmark tog ledningen i första halvlek och såg då ut att gå för en enkel seger. Men Slovenien lyckades kvittera efter paus. Men trots bra lägen så fick inte Danmark in ett nytt ledningsmål. Resultatet innebär att mästerskapets första oavgjorda match är ett faktum.

enare på kvällen möttes Serbien och England på Arena AufSchalke, där England lyckades vinna med 1-0. En knapp seger för England, som var det klart bättre laget men som inte tog initiativet riktigt att utöka din tidiga ledning.

Därmed leder England gruppen med tre poäng, medan Danmark och Slovenien delar andraplatsen med vardera en poäng. Serbien står ännu utan poäng efter premiärmatchen.