Matchresultat och händelser från Fotbolls-EM 2024: 25 juni

Fotbolls-EM 2024 i Tyskland fortsatte den 25 juni med flera spännande matcher som bjöd på både förväntade resultat och överraskningar. Nedan följer en detaljerad genomgång av de viktigaste händelserna och resultaten.

Nederländerna vs Österrike

Den första matchen för dagen ägde rum mellan Nederländerna och Österrike på Olympiastadion i Berlin. Matchen slutade 2-3 till Österrike, vilket var en anmärkningsvärd seger med tanke på förutsättningarna. Österrike tog ledningen tidigt genom ett självmål av Donyell Malen redan i den sjätte minuten. Nederländarna kämpade sig tillbaka och kvitterade genom Cody Gakpo i början av andra halvlek, men Österrike svarade snabbt med ett mål av Romano Schmid.

Matchen fortsatte att vara intensiv med flera varningar och byten. Cody Gakpo och Memphis Depay lyckades kvittera för Nederländerna, men Österrikes Marcel Sabitzer avgjorde matchen med ett mål i den 80:e minuten. Denna seger var särskilt viktig för Österrike, som nu sitter på första plats i Grupp D.

Frankrike vs Polen

Den andra matchen den 25 juni spelades mellan Frankrike och Polen i BVB Stadion Dortmund. Matchen slutade 1-1, ett resultat som nog överraskade många med tanke på Frankrikes dominans i gruppen och oddsen inför matchen. Första halvlek var mållös trots flera chanser för båda sidorna. I andra halvlek tog Polen ledningen tidigt, vilket gjorde situationen spännande för båda lagen.

Frankrike lyckades dock kvittera, och matchen slutade 1-1. Detta resultat innebär att Polen är utslagna från turneringen, medan Frankrike går vidare som tvåa i Grupp D tillsammans med Österrike.

Danmark vs Serbien

Den sista matchen för dagen spelades mellan Danmark och Serbien på Fußball Arena München. Matchen slutade 0-0 trots flera chanser för båda lagen. Matchen kännetecknades av en defensiv kamp där två lag kämpade om att hålla sina chanser till avancemang vid liv.

Flera gula kort delades ut under matchen, vilket visar på den intensiva stämningen på planen. Med detta resultat ligger Danmark och Serbien fortsatt nära varandra i Grupp C, men ingen av dem kunde säkra en direktplats till slutspelet.