Dagens matcher och resultat i Fotbolls-EM 2024 – 20 juni

Fotbolls-EM 2024 i Tyskland närmar sig nu slutspelsfasen, och dagens matcher har bjudit på en del överraskningar och intensiva strider. Tre matcher som spelades den 20 juni har särskilt påverkat grupperna B och C.

Slovenien vs Serbien

Denna match i grupp C slutade oavgjort 1-1, vilket kan ses både som en liten besvikelse och en lättnad för båda lagen. Serbien hade högre odds för vinst med sina 55% vinstchanser, men Slovenien visade sig vara en svår nöt att knäcka. Matchen öppnade mållöst i första halvlek, men intensiteten ökade markant i andra halvlek.

Žan Karničnik gav Slovenien ledningen i 69:e minuten. Därefter kämpade Serbien desperat för att återta kontrollen över matchen. Det blev till slut Luka Jović som kvitterade med ett mål på övertid, vilket gav Serbien ett hopp om att gå vidare i turneringen.

Flera gula kort delades ut under matchen, vilket speglade den hårda tonaliteten från båda sidor. Mladenović, Lukić, Janža, Jović och Gaćinović från Serbien och Slovenien gav sina bästa insatser för att skaka om varandra.

Danmark vs England

I ännu en grupp C-match blev det oavgjort mellan Danmark och England, med resultatet 1-1. Matchen innehöll viktiga ögonblick från bägge sidor. England tog ledningen redan i 18:e minuten genom Harry Kane, som utnyttjade en defensiv lucka från Danmark.

Danmark svarade snabbt tack vare Morten Hjulmand som kvitterade i 34:e minuten, vilket satte press på England inför andra halvlek. Matchen fortsatte med flera gula kort och byten, där både Conor Gallagher och Joakim Mæhle fick varningar. En serie byten tyder på att båda lagen försökte hitta nya sätt att överraska sina motståndare, men slutresultatet förblev oavgjort.

Båda lagen har nu två matcher spelade och är fortsatt i en bra position för att gå vidare till slutspelet. Detta oavgjorda resultat i en jämn match visar hur små marginalerna kan vara i turneringen.

Spanien vs Italien

Den sista matchen för dagen i grupp B såg Spanien ta en knapp seger över Italien med 1-0. Matchen bjöd på intensivt spel och flera viktiga händelser, där den mest anmärkningsvärda var en egen mål av Riccardo Calafiori i 55:e minuten.

Matchen var fysiskt krävande med flera gula kort, inklusive varnigar för Gianluigi Donnarumma, Rodri, Bryan Cristante, Robin Le Normand och Daniel Carvajal. Italien gjorde flera byten i försök att ändra matchens dynamik, men lyckades inte få tillräckligt med kraft för att bryta igenom Spaniens försvar.

Denna seger cementerar Spaniens plats på toppen av grupp B-tabellen, medan Italien nu måste kämpa extra hårt för att säkra sin plats i slutspelet.